Ev Karıncaları

Özellikleri
Boy : 3 mm.
Renk : Kahverengi Ezildiklerinde çürümüş Hindistan cevizi kokusuna benzer bir koku yaydıkları için bu ismi almışlardır.

Davranışları
Binlerce işçi ve birden fazla kraliçeden oluşan büyük koloniler kurarlar. Yemle beslenmeyi fazla tercih etmediklerinden, kontrol edilmeleri daha zordur. Kolonilerinin bulunması ve yok edilmesi gerekmektedir.

Yaşam Alanları
Bu karıncalar dış alanda yerde bulunan istifli malzemelerin altında, bitki ve saman yığınları arasında, ağaç kabukları arasında, yer kaplamalarının altında yuvalanırlar. İç mekanlarda, duvar içlerinde, halı altlarında ve diğer uygun boşluklarda yuva kurarlar.

Marangoz Karıncaları

Özellikleri
Boy: 1.50 cm
Renk: Cinsine göre çoğunlukla siyah veya kahverengi, kırmızı.
Davranışları

Marangoz karıncalar adlarını, yuva yapmak için tahta aksamları delmelerinden, oymalarından alırlar. Birçok gıda çeşidi ve özellikle diğer böcekler ve yağlı yiyeceklerle beslenirler. İlkbahar geldiğinde, bazı üretken karıncalar büyük koloniden ayrılırlar. Kanatlı olan ve uçabilen bu karıncalar, genellikle evlerin içerilerinde ana koloniye bağlı uydu koloniler oluştururlar. Bu uçma özellikleri marangoz karıncalarla mücadeleyi çok zorlaştırmaktadır.

Yaşam Alanları
Konutlarda sıkça rastlanan karıncalardır. Ana koloninin yaşamak için düzenli rutubete ihtiyacı olup, genelde dış alanda ağaç kovukları, kopmuş dallar gibi yerlerde bulunur. İç alanlarda, ana koloni su sızıntısı olan veya rutubetli, iyi havalandırılmayan ara bölümler veya çatı aralarında bulunabilir. Uydu koloniler ise gerekli her ortama yerleşip, ana koloni ve koloniler arasında ikmal yaparlar. Akşamları daha aktiftirler.